<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d2402206987088380038\x26blogName\x3dyieat_enterprise\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://yieat009.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://yieat009.blogspot.com/\x26vt\x3d5173213682935869942', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
YIEATZONE @blogspot.com ♥
Tuesday, April 21, 2009

CHEF DAY...


11 April 2009,aku dan Ina rancang nak wat kek...



Dah bayak kali kiotang rancang nak wat,asyik postpon je...



maklumlah bz..ahaks..



Sebelum wat kek kitorang tgk majalah dulu..cari resipi coklat..



Aku pun dh lama sgt x wat kek...



so kena buka buku resipi le..



Kitorang gi kedai bahan2 kek tuk cari bhan yg diperlukan...



Total all bhn yg beli RM 18.70.Balik umah kitorang pun start lah operasi....donno what???



Kami lupa kuarkan mentega dari peti ais..ape lagi keras le mentega tu..



Trpaksalh tunggu mentega tu cair dulu sebelum bancuh...



Yg surprise nye hari kitorang wat kek tu adelah birthday pengusaha aku..



11 April 2009...



kiranye aku ngan anak die wat kek untuk die lah..ahaks..



Ini pic sblum dibakar...






And this the final PRODUCT...TADAAAAAAAAAAAAAA..........
Saturday, April 4, 2009

3 APRIL 2009
- Hari ini genap 3 hari aku bermastautin di Bukit Mertajam.

- Alhamdulilah demam aku pun dah kebah.So xdelah terbaring je atas katil..

- Hari ini kilang untuk aku menimba ilmu masih belum beroperasi..So pagi2 bangun pagi & just take the guara cafe as the breakfast.

- Pastu tonton cartoon wif Shuhada (Anak pengusaha- umur 4 thun).

- Syok gak layan si Shuhada ni..Dia panggil aku Kak Ti.

- Dlam kul 10a.m aku ngan Ina gi 'Padang Lalang'.Umah parents pengusaha aku...

- Sampai je kat 'Padang Lalang' aku pun jumpa dgn 'Tok'.

- Yg surprisenye kat dlm umah tu ade lagi sorang warga tua. Kesian aku tgk dia...Org tempatan panggil dia Long..

- Dengar citer dia kna demam panas masa kecil.Sbb tulah otak dia something wrong somewhere..

- Tp yg menariknye, dia ni peminat P.Ramlee..

- Time aku aku lepak kat citu sempat gak dgr die menyanyi lagu "HAI OBAT HAI OBAT MARI BELI OBAT, KLAU DAH TERLAMBAT TAK DAPAT"

- Aku cukup terkejut bila dia terkeluar dari tmpat dia kna kurung...

- Dalam hati ni aku berdoa agar dia x terkam nye aku...takut wo...nasib baik dia just gi meja makan je...lega aku..

- Next station is.....

- The Summit....

- Jgn x tau..kat Bukit Mertajam ni pun ada Mall...

- Kitorang curi2 kluar je ni... Klau pengusaha tau mampus kena sembelih..he.he..

- Past ushar around the Summit, kitorg pun bergegas pulang...TAkut nnt terserempak dgn pengusaha..he..he..

- Syok wooo Couteam dgn anak pengusaha...

- Lepas Zohor aku diberi arahan untuk membaiki Streamyx kat office..try punyer try tp x bleh gak..ape lagi aku pun angkut modem streamyx masuk dlm umah.. rupa-rupanya wayar phone kat opis rosak..patutle x bleh..

- Bila dh bleh surf internet aku ape lagi check email lah...tgk frendster ckit2, xbleh lebih2, ade anak pengusaha kat sebelah..

- Lepas ajar Ina (Anak pengusaha yg sulung buat email) aku pun masuk bilik tidor jap...

- Dlam stengah jam lpas tu si Shuhada masuk bilik aku, kejut aku.. ini dialog nye "Kak Ti, Kak Ti bangun, Kak Na panggil tengok DOra".

- Dlm ati aku, ape plak kejut aku tengok cartoon Dora.. aku cakap lah Kak Ti nak tido ngantuk..

- Korang nak tau ape dialog yg sebetulnya?????

- Ini dialog yg sepatutnye si Shuhada samapikan kat aku "Kak Ti bangun, mak panggil suruh tengok laman web SURIMI (Sejenis produk ikan yang telah diproses)...

- Laman web tu dlm BI tu yg dia minta aku tgkkan...aku tau dialog yg sebenar ni pun lpas tanye anak pengusaha yang sulung,,

- Berderau darah aku...hai abislah aku jap lagi pengusha tu ingat aku x respect die...

- Moral of value, jangan jadikan budak kecik sebagai media ketiga...Nanti korang sure jadi mangse cam aku...he..he...

- Sebelum aku tutup diari hari ketiga ni, aku ade one story lagi...jgn jeles..aku dah belajar bawa lori...

- SUsah wooo bawa lori ni....dh le xde power stereng...lengoh tangan aku...Tp mmg kenangan lah ari ni... aku dh terpecahkan devider cikit...

- Lori pjg x leh nk agak time nak belok...he..he..

- Nasib baik tayar lori x meletup.. he..he...

- Ok lah...see u tomorrow....daa...



1 APRIL 2009
- Today is the last day aku jadi penghuni Shah Alam...
- Sedih gak nak tinggalkan kwn2 kat cni..tp nk wat cam mane nak kejar cita2 punyer pasal
terpaksalah berkorban..
- Goodbye my frenz...(Ziha, Yat,Nana,Sue, Ecah n yg mengenali diri aku...Ceeewaaah)
- Hari ni hari ke2 aku demam...cita2 punyer pasal aku kuatkan semangat untuk gi penang gak...
- Mase ngah tunggu Wahida dtg ambik aku,ada sorg auntie ni tiba2 je datang duk sebelah aku..
- Ramah gak auntie ni..aku layan je die walau pun kadang2 aku x pham ape yg dia cakap sebab
dia punye BM tungang terbalik...
- Yang best nye auntie ni siap wish aku 'Good Luck' lagi...bagus gak rakyat Malaysia nikan..
Peramah....
- AKu ngan Wahida bertolak dari Shah Alam menuju ke Penang tepat pkul 11.30a.m.
- Memandangkan dh dekat tgh ari, pham2 jelah berapa celcius kan...
- Kitorang kat dlm kete dh mcm hotdog bakar.. pnas sgt..
- On de way ke Penang tu kitorang berkaraoke lagu Citi Nurhaliza.. walau pun aku bukan
peminat Siti Nurhaliza, tapi aku layan je...X nak bagi mengantuk...
- View ke Penang jap2 menarik gak lah..ciptaan ALlah mana ada yg x cantikkan...
- Kitorg berehat jap kat Tapah...memandangkan aku demam, tekak pun x berapa selera, aku
just take Daily Fresh waffle as lunch...
- 1/2 jam kitorang rest kat Tapah, kitorg pun meneruskan perjalanan...Destinasi masih belum
sampai kemuncaknya..
- DAlam ku 3.30p.m kitorang dah sampia kat kat Tol Sg. Juru..janji dgn En.Rozan nak jumpa kat
cni...
- Memandangkan aku nag Wahida x tau jln, kitorang ambik keputusan lepak kat MC-D kat
Juru.Waiting En.Rozan around 15 minutes..
- So bermulalah kisah perpisahan aku ngan Wahida..Wahida perlu meneruskan perjalanan ke
Pulau..SO take dear,
- Aku pun dh transit brg ke dlm Kenari En.Rozan, nasib baiklah En.Rozan dgn bermurah atinye
nak hantar aku ke umah pengusaha..
- On de way ke umah pengusaha ni aku berborak ngan En.Rozan, baru aku tau mak dia pun
salah seorang pengusaha yang terlibat dengan TM Penang 2.
- Sempat gak En.Rozan bawa aku round2 BM (Bukit Mertajam).
- 1st sight, aku tgk BM ni ok je...kira membangun gak le..xdele kategori "Pekan Koboi"
- Bile dh nak nak sampai umah pengusaha ni, berdebar2, tau aku...takut woo... Hari pertama
menjejakkan kaki ke umah yg akan dimastautinkan selama setahun...
- Alhamdulillah, pengusaha aku baik orang nye.ramah pun ye juga..tapi wife die pendiam ckit..tp
cun gak...he..he..
- Bile dh dpt bilik aku ape lagi angkut semua brg masuk biliklah...he..he...
- Petang tu aku joint anak die blajar bwa lori...dlm demam2 ni aku ikut juga..
- Balik je kat umah aku teus je cari katil tido..x larat woo...
- Aku mmg dh agak dah yang aku kna demam truk....so ape lagi terlentang jelah aku atas katil...